Vijesti:

Genijalni savjeti profesionalaca da ispržite ribu baš poput njih


DOM

Genijalni savjeti profesionalaca da ispržite ribu baš poput njih

Ukoliko se i vi divite savršeno isprženoj ribi na malim ekranima, pogledajte kako to uraditi.

Izaberite pravu ribu. Losos i brancin su izuzetno pogodni za prženje jer imaju tanku, ukusnu kožu. Izbjegavajte ribe s debljom kožom poput tunjevine i sabljarke. 
Prije prženja filete ribe stavite na papirnati ubrus kako biste ih osušili. 
Zasjecite plitko krajeve fileta na nekoliko mjesta. 
Filete posolite i popaprite neposredno prije prženja. Posolite li ih prerano, sol će izvući sokove iz ribe. 
Koristite tiganj u kojoj se toplota ravnomjerno širi. Najbolji su tiganji od nehrđajućeg čelika ili teflonske. Malo je zagrijte prije nego što u nju stavite ulje. 
U tiganj potom prvo stavite stranu fileta na kojoj se nalazi koža. Ukoliko koristite tiganj od nerđajućeg čelika, može se dogoditi da se koža zalijepi, ali ne brinite - tokom prženja će se odvojiti od tiganja. 
Lagano protresite tiganj tokom prženja kako koža ne bi izgorjela, ali će postati hrskava. 
Nakon nekoliko minuta, okrenite ribu na drugu stranu i kratko pržite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.