Vijesti:

Glumci koji su izvršili samoubistvo

FILM

Glumci koji su izvršili samoubistvo

Dao nam je smijeh i učinio je svijet boljim mjestom. Ovim rIJečima su se brojne kolege oprostile od Robina Vilijamsa, legendarnog glumca koji je riješio da sebi oduzme život. Nažalost, nije jedini...


Iza Robina Vilijamsa su ostali porodica, prijatelji, kultne uloge i bolno saznanje da je čovjek koji je donio toliko sreće drugima, patio od teške depresije.
robin
Nažalost, Robin nije prvi glumac kojem je teret života bio pretežak, niti koji je konzumirao drogu i alkohol. Prije njega, svijet su napustile brojne kolege...
brendis
Džonatan Brendis, "mali skakavac" iz nindža filmova osamdesetih i devedesetih je sa 27 godina riješio da je "svega bilo dosta". Objesio se u svom stanu, a iako je Hitna pomoć brzo stigla i pokušala reanimaciju, bilo je prekasno. Niko ne zna razlog zašto je mladi glumac riješio sebi da oduzme život.
Režiser filma "Top Gan" i brat slavnog Ridlija Skota Toni Skot, prije dvije godine oduzeo je sebi život skokom sa mosta. Skot je u automobilu kojim se dovezao do mjesta tragedije ostavio poruku sa imenima bliskih osoba koje bi policija trebalo da kontaktira, a u njegovom stanu pronađena je oproštajna poruka, čiji sadržaj još uvijek nije objavljen. Nije poznato šta je režisera podstaklo da na ovaj način sebi oduzme život.
Ovim imenima bi trebalo dodati i ona koja su sebi život oduzele predoziranjem. Među njima su Filip Simor Hofman, Hit Ledžer, River Finiks, Merilin Monro...
Filip Simor Hofman - Popularni glumac je pronađen mrtav u svom stanu u februaru ove godine, usred prekomjernog uzimanja narkotika. Pored njegovog tijela je pronađen špric.
Hit Ledžer
Svijet je 2008. šokirala vijest da je mlada zvijezda filma "Planina Broukbek" pronađena mrtva u svom stanu. U januaru te godine njujorška policija je izdala saopštenje da je Hit Ledžer umro u 28. godini najvjerovatnije od posljedica uzimanja narkotika. Njegova posljednja uloga bila je uloga Džokera za koju je nagrađen posthumnim Oskarom.
Sa depresijom se, poput Robina Vilijamsa, davno borila i holivudska ikona Merilin Monro.
Merilin Monro
Utjehu je tražila u alkoholu i ljekovima, čija ju je kombinacija i ubila. Pronađena je mrtva 1962. godine u svom stanu. Uzrok smrti - predoziranje barbituratima. Smrt "Merlinke" i dalje je tema brojnih teorija zavjere.
Par godina nakon smrti Merilin Monro, svijet je ostao i bez legendarne Doroti - Džudi Garland. Glumica je dugi niz godina vodila bitku sa nedozvoljenim supstancama. Pronađena je mrtva u svojoj kući u Londonu, a njena smrt je opisana kao "slučajno predoziranje anti-depresivima i barbituratima".
Zvijezda "Nindže sa Beverli Hilsa" i emisije "Saturday night live" Kris Farli, 1997. godine je preminuo od predoziranja mješavinom kokaina i heroina, u svom stanu u Čikagu.
nindza
Rejmond Nil "Rej" Kombs 
Američki komičar, glumac i voditelj kviza počeo je karijeru kao stend-up komičar. "Zagrijavao" je publiku i prije početka emitovanja emisije "Tonight show" Džonija Karsona, a ahvaljujući činjenici da je omiljen kod publike, lako je dospio na mjesto voditelja kviza "Family Feud", potom i "Family Challenge". Igrao je u filmu "Preko palube" sa Goldi Hon i Kurtom Raselom.
Kasnije je doživeo finansijski krah, uslijedio je razvod braka, a Kombs je završio u psihijatrijskoj bolnici, gdje se tokom juna 1996. godine nalazio na opservaciji. Osoblje bolnice ga je našlo obješenog u ormaru.
Fredi Princ
Današnjim generacijama poznatije je ime njegovog sina, Fredija Princa Džuniora, ali tata Princ bio je poznat sedamdesetih kao zvijezda sitkoma "Chico and the man".
Princ se razveo od žene nakon samo godinu dana braka, i okrenuo se ljekovima kako bi se izborio sa depresijom. Nakon telefonskog razgovora sa bivšom ženom u januaru 1977, pred svojim menadžerom je stavio pištolj na slepoočnicu i upucao se. Hitno je prebačen u bolnicu i operisan, ali ga je porodica dan kasnije skinula sa aparata jer su im ljekari saopštili da mu je mozak nepovratno oštećen.
Danijel Polok
Australijski glumac, poznat iz filma "Romper stomper" koji je Rasela Kroua lansirao među zvijezde, oduzeo je sebi život na jeziv način. Danijel Polok, koji je u filmu glumio skinheda Dejvija, godinama se borio sa zavisnošću od heroina, i na kraju se ubio skočivši pod voz.
dejvi.jpg
Džordž Sanders
Britanski glumac najpoznatiji kao glas tigra Šir-Kana iz "Knjige o džungli" ubio se tako što je progutao pet pakovanja ljekova u jednoj hotelskoj sobi.
"Dragi svijete, odlazim jer mi je dosadno. Mislim da sam dovoljno dugo živio. Ostavljam vas i vaše brige u ovoj slatkoj septičkoj jami. Srećno", glasila je njegova oproštajna poruka, ostavljena u tri primjerka.
Ova imena, nažalost, nisu jedina. Bilo je manje ili više poznatih glumaca koji su tragično okončali svoj život, a čiji su odlasci ostavili neizbrisiv trag - ne samo među članovima porodice već i u kinematografiji. Nadamo se da su sva ta imena od sada i jedina...
Za kraj, vraćamo se na tužni početak - smrt Robina Vilijamsa.
robin
Nema te uloge koja će biti zaboravljena, niti osmjeha koji nam je stavljao na lice pukim pojavljivanjem u kadru nekog filma. U to ime, prenijećemo natpis koji je osvanuo na zidu "Fabrike smijeha u Los Anđelesu".
"Počivaj u miru, sad nasmij Boga".

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.