Vijesti:

VIDEO: 10 paranormalnih fenomena koji se ne mogu objasniti

ZANIMLJIVOSTI

VIDEO: 10 paranormalnih fenomena koji se ne mogu objasniti

Za ove slučajeve nauka nema konkretna objašnjenja.
10. Most OvertounS ovog mosta u Škotskoj u proteklih je 50 godina skočilo više od 600 pasa. Slučajevi samoubistva kod pasa poprilično su rijetki i najčešće su nesrećni slučajevi, što čini još nevjerovatnijim. Taj je fenomen prvi put zabilježen 1950-ih, a neki od pasa koji su preživjeli pad, navodno su pokušali skočiti i drugi put. Psi se navodno popnu na drvenu ogradu te bez predomišljanja skaču u ponor.
9. Majmunoliko i smrdljivo stvorenje: Majmunoliko stvorenje koje navodno nalikuje na Big Foota prvi put je uočeno na Floridi te je nazvano Myakka smrdljivi majmun 1960-ih. Iako ne postoje konkretni dokazi o postojanju te vrste, 1977. g. donesen je zakon prema kojem se štiti njeno postojanje. 
8. Soba 428 na Univerzitetu Ohio: Ova je soba na Univerzitetu postala poznata zbog neobičnih zvukova koje dolaze iz nje, u vrijeme u kojem u sobi nikog nije bilo. Studenti te zvukove opisuju kao "neljudske". 1995. godine primijećene su razne pojave za koje se smatra da su duhovi, a predmeti su se u sobi pomjerali sami od sebe. Nakon bizarnih događaja, soba je zatvorena za stanovanje i ispražnjena.
7. Chupa-chupa letjelice: Misteriozni leteći objekti navodno se često mogu vidjeti iznad brazilske prašume. Izgrađeni su od metala, a lokalno stanovništvo tvrdi kako emituju izuzetno jako svjetlo koje može uzrokovati opekotine, pa čak i smrt.
6. NLO u Washingtonu: Tokom 1952. g. navodno su u nekoliko navrata primijećene neobične letjelice koje su se pojavljivale i na radaru. Vlada je naredila slanje aviona za istragu, ali čim su se približili letjelicama, one su nestale te se jednako tako opet pojavile na radaru nakon što su se odmaknuli.
5. Duhovi spasitelji u San Antoniu: Velika željeznička nesreća 1938. g. povezuje se i s neobičnim fenomenom. Nakon što je voz pogodio autobus u kojem je poginulo 22 djece, na mjestu tog prelaza navodno se javlja čudnovata sila koja vuče i spašava zaustavljene automobile kako ih ne bi pogodio voz. Na nekim su od spašenih automobila pronađeni sitni dječji otisci dlanova.
4. Blizanci Pollock: Rođeni dvije godine nakon smrti njihovih sestara, takođe blizankinja, Gillian i Jennifer su se navodno prisjećale trenutaka iz života svojih preminulih sestara. Rođena 1958. g., Gillian je imala identične mladeže poput jedne od preminulih blizankinja.
3. Lica u Belmezu: U betonu jedne španske kuće sagrađene na površini nekadašnjeg groblja, navodno su se pojavljivali obrisi ljudskih lica. Iako su vlasnici neprestano prekrivali pod novim slojevima betona, lica su se neprestano vraćala.
2. Otisci đavola: Tokom nekoliko dana davne 1855. g., u Velikoj Britaniji pronađeni su neobični otisci u obliku papaka duž 160 km snijega. Stvorenje koje je navodno napravilo otiske imalo je rogove, penjalo se po krovovima, prolazilo je kroz zidove te bez problema prelazilo kroz 3 km vode.
1. Brod mrtvih: 1948. g. sa holandijskog broda Ourang Medan stigli su pozivi upomoć na Morseovoj abecedi s porukom "svi članovi su mrtvi" i "umirem". Spasilačka ekipa se ukrcala na brod i pronašli su cijelu posadu mrtvu s prestravljenim izrazima lica, a uzrok njihove smrti ostao je nepoznat.
Pogledajte video:

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.