Vijesti:

Manijak iz Sarajeva vreba djecu preko Facebooka


Manijak iz Sarajeva vreba djecu preko Facebooka


Otkako se u Sarajevu munjevitom brzinom proširila vijest da je na slobodu pušten manijak koji putem društvene mreže Facebook “lovi” i seksualno napada djevojčice, roditelji nemaju mira.
Podsjetimo, 54-godišnji Edvin A. je početkom decembra 2012. godine u Općinskom sudu u Sarajevu osuđen na kaznu zatvora od 13 mjeseci, jer je tada 16-godišnjakinju uz prijetnje natjerao na oralni seks i sve to kriomice snimao, 
Ovaj manijak trenutno je na slobodi i ta vijest uznemirila je Sarajlije koji imaju djecu. Njihova zabrinutost je tim veća što ovaj pedofil ne miruje već je otvorio novi profil na Facebooku i “lovi” nove žrtve.
- Moja kćerka Sarah ima 10 godina i pažljivo joj doziram korištenje interneta. Nedozvoljavam otvaranje profila po društvenim mrežama. Upoznajem svoje dijete sa čim se može susresti na internetu, a sve u skladu s njenim godinama. Pričam kako treba da čita knjige – rekao je za Fokus Imeldin Radaslić, kojem je, kako kaže, žao što je ukinuta smrtna kazna zbog manijaka koji vrebaju djevojčice.
Senaid Hodžić, koji trenutno živi i radi u Njemačkoj, kazao nam je da zbog straha od kojekakvih bolesnika, svojoj djeci ne dozvoljava korištenje interneta.
- Internet mogu koristiti kad odrastu i kad budu mogli sami sebe kontrolisati. Ja i moja supruga stalno razgovaramo s djecom i pričamo im o nevoljama koje vrebaju na internetu – rekao je za Fokus Hodžić, koji ima kćerku od deset i sina od pet godina.
Penzionisani oficir iz Mostara, Selim Baručija, ima odraslu djecu i tvrdi da nema nikakvih problema.
- U toku njihovog odrastanja nisam ih kontrolisao, ali sam kontinurano s njima razgovarao o svemu pa i o raznim pojavama na internetu. Pričao sam kako trebaju biti oprezni s kim se upuštaju u razgovor i ko im šalje zahtjeve za takozvana prijateljstva. To je bio moj način odgajanja, a vjerujem i uspješan. Kćerka je završila medicinu, a sin saobraćajnu školu – rekao je Baručija.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.