Vijesti:

Prijatelji su opasnost za vašu vezu


PSIHOLOGIJA

Prijatelji su opasnost za vašu vezu

Čuli ste već da su pravi prijatelji najveći poklon života, ali s njima treba biti oprezan. Barem kada je riječ o počecima vaših ljubavnih veza. Zašto?

Trejsi Koks, stručnjak za ljubavne veze, tvrdi da dobronamjerni savjeti najbližih prijatelja mogu mnogo da naškode vezi koja je tek počela da se razvija. Ljudi koji tek započinju vezu često traže savjete prijatelja jer su nesigurni i ne vjeruju sopstvenoj procjeni, ali Koks navodi nekoliko razloga zbog kojih je to jako loša ideja. 
Oblikujte sopstveno mišljenje 
Niko na početku veze ne vidi stvari dobro i jasno. Svi se nalazimo u nekoj ružičastoj magli. Ta nesigurnost i je razlog zašto tražimo mišljenje prijatelja. Ali prije nego što čujete njihovo mišljenje, oblikujte sopstveno.Uprkos početnom sljepilu, dajte sve od sebe da dobro osmotrite partnera i oblikujete neko svoje mišljenje o njemu. Potvrdu prijatelja možete zatražiti kasnije, najranije nakon tri mjeseca zabavljanja. 
Parovima treba vremena da se usklade 
Neki parovi se odmah na početku savršeno slože, a nekima treba malo vremena. Dok partneri to čine, dobro je da ne bude uplitanja prijatelja i njihovog mišljenja. Dajte sebi vremena da se uskladite i da počnete da funkcionišete kao par, nikud ne žurite. 
Prijatelji koji vas najviše vole su najveća opasnost 
Oni su bili s vama tokom gadnih raskida koji su vam slomili srce. Znaju dobro kako vam je bilo i zato se ponekad ponašaju previše zaštitnički. Ali u takvom raspoloženju umiju da vide problem i tamo gdje ga nema pa nije loše u prvih mjesec dana izostaviti ih iz priče. 
Prijatelji gledaju iz svog ugla 
Sigurno je da vam prijatelji žele samo najbolje, ali i oni gledaju svijet kroz svoje naočare. To znači da vam mogu dati potpuno dobronameran savjet, ali taj savjet svejedno može biti loš. Upravo zato je dobro da ih držite podalje od vaše veze u početnoj fazi. Prvo sami donesite sud, a kasnije možete saslušati i prijatelje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.