Vijesti:

VIDEO: Dostiže brzinu od 350km/h, a ide na slanu vodu!


AUTO

VIDEO: Dostiže brzinu od 350km/h, a ide na slanu vodu!

Sportski automobili rijetko kad mogu da se pohvale ekološkim motorima, međutim "kvant e-sportlimuzina" je dizajnirana da dostigne brzinu od 350km/h samo uz pomoć slane vode, a sada je napokon od Evropske unije dobila i odobrenje za vožnju po javnim putevima.

Nakon svjetske premijere u martu tokom Salona automobila u Ženevi, ovih dana je potvrđeno da je tehnologija pogona na slanu vodu zvanično odobrena za evropske puteve.

Radikalni pogon "kvant e-sportlimuzine" koristi tzv. "electrolyte flow cell power" sistem kako bi obezbijedio snagu za četiri motora koji se nalaze pod haubom. A ta snaga iznosi 920KS koje ovo vozilo od 2,300kg za 2.8 sekunde ubrzavaju do stotke, podjednako brzo kao i moćni Meklaren P1.
Automobil ima dva rezervoara od po 200 litara u kojima nosi neophodnu vodu, a na jednom punjenju je obezbijeđena autonomija od 600km.
NanoFlowcell AG, kompanija iz Lihtenštajna zaslužna za ovaj futuristički automobil će u narednom periodu početi testiranja na putevima Evrope kako bi se spremili za serijsku proizvodnju.

Izvor: Kolektiv.me/Blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.