Vijesti:

Izbijelite zube jogurtom!


ZDRAVLJE

Izbijelite zube jogurtom!

Poznato je da jogurt ima moć da izliječi kožu od opekotina, a takođe je dobar i u njezi lica, tijela i kose. Iznenadiće vas činjenica da izbjeljuje i zube!



Jogurt može imati mnogo više namena od ishrane, a u stanju je da učini čuda za vašu kožu, kosu, zube, pa čak i dvorište!
Predstavljamo vam šest neobičnih, ali vrlo korisnih i jednostavnih načina da upotrijebite ovaj moćni, bijeli napitak.
Maska i regenerator za kosu
Jogurt je odličan prirodni "preparat" za teme i kosu, pa ga možete koristiti i kao zamjenu za masku ili regenerator za obnovu oštećenih vlasi. On pomaže kosi da oživi, povrati prirodni sjaj, omekšava je i čini svilenkastom. Nakon pranja kose šamponom, uzmite običan, prirodan jogurt i nanesite ga na kosu. Nakon nekoliko minuta, isperite mlakom vodom i pomoći će vam u smirivanju iritiranog vlasišta, kod opadanja kose, a čak i kod ispucalih krajeva.
Prirodni piling
Jogurt je jedan od najboljih sastojaka za prirodni piling za ruke, stopala i cijelo tijelo. Pomiješajte ga sa ovsenim brašnom i ako imate, mljevenom suvom korom narandže ili limuna. Pomoću smjese masirajte kožu nježnim, ali energičnim kružnim pokretima, pa je isperite mlakom vodom. Koža će vam nakon toga biti meka i hidrirana.
Izbjeljuje zube
Tretmani izbjeljivanja zuba kod stomatologa su skupi, ali možete sami pomoći svojim zubima da se i kod kuće – uz pomoć jogurta. Svakodnevno utrljajte malo jogurta na zube i nakon nekoliko nedjelja primjetićete razliku. Ovaj efekat postiže se pomoću fosfora i kalcijuma koji se nalaze u jogurtu.
Ublažava opekotine od sunca
Vjerovatno ste već čuli da jogurt smiruje opekotine od sunca na koži. To je zato što sadrži u sebi i cink, koji pomaže u ublažavanju crvenila i bola. Nanesite tanki sloj običnog jogurta direktno na opekotinu i nakon 20 minuta isperite mlakom vodom. U jogurt možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja koje volite, kako biste izbjegli miris koji nastaje kako se jogurt grije.
Maska za lice
Jogurt je odličan za hidrataciju kože i može vam pomoći da se riješite tamnih kolutova ispod očiju i da pomladite vašu kožu. Jogurt pomaže i u borbi protiv bubuljica. Pomiješajte jogurt sa ovsenim brašnom i medom kako biste dobili gustu smesu ili jednostavno stavite samo jogurt na lice i isperite nakon 10 minuta.
Privlači mahovinu
Mahovina može uljepšati stari zid ili bilo koje mjesto u vašem dvorištu kojim se baš ne ponosite. Ali, kako je dozvati? Uz pomoć jogurta! Premažite jogurtom mjesto na kojem želite da izraste mahovina, jer on stvara odličnu podlogu za rast te biljke. Samo pazite da je željeno mjesto u hladovini.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.