Vijesti:

Stvari koje treba da odradite prije spavanja


MODA & LJEPOTA

Stvari koje treba da odradite prije spavanja

Ove stvari će vam obezbijediti sigurniji san...


Noć je dio dana koji treba da protekne u potpunom opuštanju. Rasteretite se svih briga i dozvolite vašem organizmu da se zasluženo odmori uz ove savjete:
ISKLJUČITE MOBILNI TELEFON

Podrazumijeva se da vam je mobilni jedna od najbitnijih elektronskih naprava u životu i da se bez njega u današnje vrijeme ne može, ali pred spavanje se morate držati što dalje od njega. Isključite ton ili isključite mobilni u potpunosti, ako je moguće. Ovo će vam pomoći da rasteretite um, što je preko potrebno za dobar san.

ČITAJTE KNJIGU

Neka vam knjiga uvijek bude na dohvat ruke. Čak i ako ne uspijevate da pročitate više od 10-15 strana prije nego što zaspite, biće dovoljno da vas opusti i skrene vam misli sa problema. A to je preko potrebno jer brigom nećete riješiti ništa.

SLUŠAJTE MUZIKU

Opšte je poznato da muzika pomaže umu i tijelu da se opuste. Ima li boljeg načina da završite svoj dan? Deset ili petnaest minuta biće sasvim dovoljno.

IZBJEGAVAJTE KAFU

Ovo je totalni kliše, ali je veoma istinito. Kafa je stimulans, i ako ste popili šoljicu prije spavanja, moguće je da ste žrtvovali dobar dio sna. Takođe bi bilo dobro izbjegavati čokoladu jer sadrži određenu dozu kofeina što, opet, utiče negativno na vaš san.

NEKA VAŠA SOBA BUDE DOBRO ZAMRAČENA

Ukoliko se, poput nekih ljudi, ne plašite mraka, savjetujemo vam da prije spavanja isključite sva svijetla. Takođe izdvojite malo vremena i pospremite sobu prije nego što legnete – što ste uredniji i organizovaniji, biće i manje konfuzije u glavi.

NAPRAVITE OPUŠTAJUĆU KUPKU

Učinite ovo svojim redovnim ritualom jer će samo pet minuta boravka u toploj vodi pomoći vašem tijelu da se opusti, pa ćete lakše i zaspati. 

Izvor: Kolektiv.me/zena.blic.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.