Vijesti:

FOTO: Stvari koje ste mogli na starim telefonima, a na "pametnim" ne možete!

TECH

FOTO: Stvari koje ste mogli na starim telefonima, a na "pametnim" ne možete!

Tehnologija je mnogo napredovala, ali je neke stvari i zaboravila..



Današnji smartfon je prije 20 godina bio nezamislivo daleka budućnost, ali ono što su imali tadašnji telefoni, "pametni" nemaju.
Komponovanje melodija
Nokijini modeli 3210 i 3310 popularizovali su komponovanje piskutavih melodija, koje je bilo izuzetno popularno. Note su se ukucavale ručno, sa pauzama, tempom i drugim muzičkim elementima, a u telefon je moglo da se sačuva nekoliko takvih kompozicija. Na internetu ili u to vrijeme više u oglasima se nalazio "mali milion" prodavaca domaćih nota za kompozere.
Danas klinci isjeckaju MP3 za dva minuta ili ubace cijelu pesmu.
Trepteće poruke
Sjećate se blinkujućih čestitki i poruka koje su se prikazivale na raznim Nokia telefonima - ono kucajuće srce, čestitke za Novu godinu i slično. Danas toga u SMS-u nema. MMS je gotovo mrtav, a mejl niko i ne koristi za tako nešto. Danas se, na primjer, razmjenjuju Viber sličice.
Kucanje bez gledanja u tastaturu
Vremenom se raspored tastera na telefonu "osjetio" pod prstima i kucali smo poruke bez gledanja u telefon i to bez greške. Današnji klinci baš ovako non-stop pilje u ekrane.
Zmijica
Legendarna igra, koja je prijetila da pomrači slavu Tetrisa poznata je vrlo dobro i danas, ali nije ni izbliza popularna kao nekad. Bilo je najvažnije biti najbolji u "zmijici", a pričalo se i da ko ispuni cio ekran telefona, a ne zagine dobija novi telefon na poklon. Da li je istina to se ne zna.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.