Vijesti:

Nećete vjerovati koji je uzrok izbijanja akni!

ZDRAVLJE

Nećete vjerovati koji je uzrok izbijanja akni!

Ove stvari podstiču izbijanje akni i bubuljica!


Nije tajna da smo svi pomalo opsjednuti tehnologijom. Od čavrljanja na smartfonima do kuckanja po tabletima ili surfanja na laptopovima, gotovo nikad nismo offline. Ali, ovi gedžeti kriju mračnu tajnu – mogu da podstaknu izbijanje bubuljica i akni!
Krivac 1: maratonski telefonski razgovori sa naj drugaricom
Jesi li ikad odmakla telefon s uha nakon razgovora i vidjela da su na ekranu ostali tragovi šminke i prirodne masti koju luče naše žlijezde lojnice u koži? Pa zamisli šta to znači za tvoju kožu! Dok telefoniraš, bakterije iz tvog daha mogu da se pomiješaju s bakterijama koje živa na tvom telefonu što može uzrokovati začepljivanje pora i izbijanje akni. Ovo možete izbjeći tako da svoje duže razgovore obavljate putem hands-free slušalice, a nakon kraćih razgovora obrišete ekran telefona antibakterijskom maramicom – ne rukom – i pustite da se osuši prije ponovnog korištenja.
Krivac 2: Nesvjesne navike koje radite tokom razgovora ili korišćenja tableta
Akne koje se javljaju zbog učestalog korišćenja tehnologije najčešće će izbijati na obrazima, bradi i duž linije rasta kose. Zašto? Dok sjedimo za računarom najčešće jednu ruku držimo prislonjenu na obraz ili ispod brade što omogućuje da prirodne masnoće s tvojih ruku začepe pore na tim djelovima lica. Pokušaj da sjediš uspravno i odoliš porivu da često dodiruješ lice dok surfuješ.
Krivac 3: Ne čistiš svoje uređaje dovoljno često
Površine uređaja najčešće su prepune bakterija jer ih ljudi ne čiste dovoljno često. Bakterije se lako prenose na tvoje lice – dok razgovaraš i telefoniraš, dodiruješ lice nakon što kuckaš po tastaturi i slično. Najčešće se radi o bolnim upalama koje je najbolje tretirati posebnim preparatima za akne.
Krivac 4: Kasnonoćno kuckanje
Već sigurno znaš da je spavanje jako važno za lijep i blistav ten. Ako ideš kasno u krevet, a u i njemu se kuckaš s prijateljima ili simpatijom, možeš da se probudiš s aknom na licu. Zdrave navike (spavanje i kvalitetna ishrana) početak su brige za kožu, a svakako je poželjno izbjegavati bilo koji tip stresa – uključujući i nedovoljno sna.

Izvor: Prva.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.