Vijesti:

Torres predstavljen na Vicente Calderonu

FUDBAL

Torres predstavljen na Vicente Calderonu

Torres je pozirao držeći dres Atletico Madrida, zatim je izveo kratki šou sa loptom te navijačima dijelio lopte sa autogramom.
Španski fudbalski klub Atletico Madrid predstavio je novog igračaFernanda Torresa, koji je u ovaj klub stigao kao pozajmljen igrač iz italijanskog Milana, prenosi Anadolu Agency (AA).
Ceremoniji na stadionu Vicente Calderon u glavnom gradu Španije prisustvovali su predsjednik Atletico Madrida Enrique Cerezo, fudbalski direktor Jose Luis Caminero, porodica i prijatelji Torresa, navijači i predstavnici medija. 
Torres je novinarima pozirao držeći dres Atletico Madrida sa brojem "19", zatim je izveo kratki šou sa loptom te navijačima dijelio lopte sa autogramom. 
Predsjednik kluba Enrique Cerezo izjavio je da je jako srećan zbog Torresovog dolaska u Atletico Madrid te da ne sumnja u njegov budući doprinos klubu. 
Torres se zahvalio svima koji su doprinijeli njegovom dolasku u Atleticko Madrid, kazavši kako će učiniti sve da doprinese uspjehu "kluba u koji je zaljubljen".
Popularno zvani "El Ninjo" je dijete španskog prvaka Atletico Madrida, a tokom šest uspješnih sezona provedenih u ovom klubu stigao je i do kapitenske trake. U 244 utakmice postigao je 91 pogodak. 
Torres je 2007. godine za 38 miliona eura prodat engleskom Liverpoolu, odakle je za 58 miliona eura prešao u Chelsea. Španac je za "plave" igrao do kraja prošle sezone, pa je prešao u italijanski Milan za koji je u 10 utakmica postigao svega jedan pogodak.

Izvor: Kolektiv.me

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.