Vijesti:

Riješite se zubobolje, odmah!

 LIFESTYLE 
Riješite se zubobolje, odmah!
Polomljen zub, šupljina u zubu, bolesti desni, labava plomba i izložen korijen zuba, samo su neki od razloga zašto zubobolja nastaje. Ako nemate vremena da žurite kod zubara i potrebno vam je brzo olakšanje, pokušajte da se riješite bola bez upotrebe tableta. Pokušajte da izliječite svoj zub prirodnim ljekovima koje vjerovatno imate u svojoj kući.
Foto: mochimag.com
Ovdje su prirodni ljekovi koji će izliječiti vaš zub za minut:
1. So i biber
Napravite pastu miješanjem vode, soli i bibera. Nanesite pastu direktno na ugroženo područje.
2. Karanfilić
Postavite karanfilić na bolnu oblasti i već za nekoliko minuta ćete osjetiti kako bol nestaje. Možete napraviti pastu miješanjem vode i korijena karanfilića. Ova pasta ima funkciju kao anestetik i to će ublažiti bol.
3. Bijeli luk
Bijeli luk ima svojstva antibiotika i može da smanji bakterije u vašem zubu. Slomite čen bijelog luka i stavite ga direktno na bolno područje.
4. Korijen đumbira
Đumbir ima antibakterijska svojstva i mogu vam pomoći da oživite svoj zub. Uzmite parče svježeg đumbira i žvaćite.
5. Topla slana voda
Pomiješajte 1 kašiku soli u čaši tople vode i koristite tu mješavinu za ispiranje usta. So će vam pomoći da se izborite sa bakterijama u ustima i smiruje bol.
6. Crni luk
Crni luk takođe može pomoći da ublažite zubobolju. Isijecite komad svježeg crnog luka i stavite ga na bolno područje.
7. Limun
Limunska kisjelina pronađena u limuna može vam pomoći da smanjite bol. Pomiješajte malo svježe iscijeđenog soka od limuna sa malo soli i nanesite na bolno područje.
8. Soda bikarbona
Komadić vate umočite u sodu bikarbonu. Uvjerite se da je loptica vate prekrivena sodom. Postavite vatu na bolno područje. Možete napraviti rastvor, tako što ćete pomiješati jednu kašiku sode u čaši mlake vode.

IZVOR:zenskimagazin.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.