Vijesti:

I bez kafe možete povećati produktivnost


ZDRAVLJE

I bez kafe možete povećati produktivnost

Mnogi ne mogu da zamisle početak dana bez kafe, ali postoje neka alternativna rješenja koje možete da primijenite.

Zeleni čaj 
Zeleni čaj je najzdravija alternativa kafi jer sadrži veliki nivo antioksidanata, a takođe smanjuje rizik od srčanih bolesti i dijabetesa. Zeleni čaj takođe sadrži kofein, ali u znatno manjoj količini nego kafa. 
Napravite pauzu 
Studije su pokazale da redovno pravljenje pauze tokom dana može da poboljša vašu produktivnost. Prošetajte, istegnite se ili pozovite dragu osobu onda kada osjetite da vas muči umor. 
Naspavajte se 
Nedovoljno sna može da prouzrokuje oštećenje mozga, kao i da smanji produktivnost. Usled toga, šanse da napravite grešku na poslu su velike. Zato se uvijek trudite da se dobro naspavate prije novog radnog dana. 
Vježbajte 
Ne samo da vežbanje povećava vašu snagu, takođe ima i pozitivne efekte na vaše mentalno zdravlje. Studija sa Univerziteta Mičigen pokazala je da studenti koji redovno vježbaju, ostvaruju bolje rezultate na predavanjima i ispitima i imaju bolji fokus i koncentraciju tokom dana. 
Pojedite čokoladu i nasmijte se 
Snimak slatkih životinja koje rade neobične stvari je možda prava stvar za vas u trenutku kada vas savlada umor. Smijeh, kao i konzumiranje čokolade, povećava produktivnost na poslu za čak 12 odsto.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.