Vijesti:

FOTO: Uspjela da zabilježi trenutak kakav niko do sada nije

ZANIMLJIVOSTI

FOTO: Uspjela da zabilježi trenutak kakav niko do sada nije

Profesorka i avanturista Amanda Briver uspjela je da napravi nevjerovatne fotografije ajkule...

Amanda Briver 25 profesorka umjetnosti iz Nju Džersija uvjerila je mnoge da za dobru fotografiju nije potrebno veliko umijeće. Ona je na svom instagram profilu ojavila slike iz podvodnog kaveza, pomoću kojeg se "oči u oči" susrela sa ogromnim ajkulama.
Na svom putovanju po Sjevernoj Africi je uspjela da pomoću kamere GoPro priđe ajkulama vrlo blizu i napravi nevjerovatne fotografije. Upravo su te slike izazvale bujicu komentara na internetu, a broj njenih pratilaca na Instagramu se značajno uvećao.
Slike prikazuju veliku bijelu ajkulu širom otvorenih čeljusti koju je Amanda namamila plijenom zakačenim na konac. Ona je uspjela da zabilježi trenutak kakav niko do sada nije. 
Ona je navela da je taj momenat sasvim slučajno uslikan, jer se ajkula odjedanput pojavila. Napravila je čak 30 fotografija , ne znajući šta će tačno sa njima uraditi.
Imala sam sreće što je moja kamera bila na pravom mjestu u pravo vrijeme - izjavila je Amanda.
Međutim Amandine fotografije su na internetu pokrenule lavinu komentara u kojima su ljudi napominjali da njen podvig veoma opasan.
Amanda objašnjava, da se ove ajkule namamljene ka kavezima kako bi ih turisti i naučnici posmatrali i pokušali da otkriju što više informacija o ovim predatorima. Takođe, izjavila je da za nju nije bilo nikakve opasnosti, jer je bila daleko od mamca.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.