Vijesti:

Riješite ovu zagonetku i zaradite pola miliona eura!

KNJIŽEVNOST

Riješite ovu zagonetku i zaradite pola miliona eura!

Čitaoci ovog romana moći će da paralelno sa akterima rješavaju zagonetku, a najbrži i najpametniji će osvojiti sanduk sa zlatom u vrijednosti od pola miliona eura.

Američki pisac Džejms Frej ponudio je nagradu od 640.000 dolara u zlatu čitaocu koji prvi riješi zagonetku koja se nalazi u njegovoj najnovijoj knjizi, koja danas izlazi.
Ovaj pisac fantastike je autor mnogobrojnih popularnih romana, među kojima je i ekranizovani "Ja sam broj četiri" (I am number four), a njegovu najnoviju knjigu po imenu "Kraj igre": Poziv je pisao u kolaboraciji sa kolegom Nils Džonson Šeltonom, a radnja prati 12 djece od Indije do Amerike koji rješavaju svoje zagonetke da bi tako spasili svijet od vanzemaljaca.
Čitaoci knjige rješavaju skoro istu zagonetku , koja će se sastojati iz rečenica , niza brojeva , obrazaca, čak i linkova sa sajtovima koji će čitaoce odvesti do ključa koji otvara sanduk sa zlatnim novčićima u Cezarovoj palati, u Las Vegasu. Čak je i Gugl napravio aplikaciju pomoću koje će čitaoci moći da učestvuju u rješavanju zagonetke.
Pobjednik može biti bilo ko na svijetu, bukvalno - kaže Frej koji je inspiraciju za ovako nešto pronašao u knjizi koju je čitao kao dijete, u kojoj je bila potraga za zlatnom statuom zeca koja je bila skrivena negdje u Engleskoj.

Izvor: Telegraf.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.