Vijesti:

Ova pića vam smanjuju stomak!


ZDRAVLJE

Ova pića vam smanjuju stomak!

Poznato je da gazirana i alkoholna pića nimalo ne prijaju našem struku, kao i organizmu u cjelosti. Međutim, postoji nekoliko bezalkoholnih napitaka koji efikasno pomažu pri topljenju masnih naslaga.



AROMATIZOVANA VODA
Kada pokušavate da se riješite suvišnih kilograma, veoma je bitno da vaš organizam bude hidriran. Unosom većih količina vode pomažete vašem tijelu da održi odgovarajući balans tečnosti, zaustavi zadržavanje vode u organizmu (jedan od najvećih uzroka pojave “naduvenog” stomaka), te potpomažete osjećaj sitosti (samim tim, manje ćete jesti). Ako vam se ne sviđa ideja da stalno pijete običnu vodu, ubacite u nju začinsko bilje (nana ili bosiljak), citruse (limun, narandža, grejp, limeta) i druge niskokalorične, prirodne, pojačivače ukusa (možete koristiti, čak, i nasjeckani krastavac).
OHLAĐENI ČAJ OD NANE
Efikasno piće koje vam pomaže da imate ravan stomak. Nana pomaže vašem želucu da probavi masti, a pored toga, pomaže pri bržem i efikasnijem probavljanju masnih namirnica (šnicle, pljeskavice i slično) sprečavajući nadimanje.
ZELENI ČAJ
Pored smanjenja rizika od raka i srčanih bolesti, zeleni čaj ima koristi za cijeli organizam, te sadrži antioksidante za koje istraživanja pokazuju da pomažu u smanjenju masnih naslaga sa stomaka. Ako pijete zeleni čaj prije vježbanja, ova jedinjenja mogu povećati sagorijevanje masti tokom aerobnih vježbi (bicikl, traka za trčanje).


Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.