Vijesti:

FOTO/VIDEO: FASCINIRAJUĆE: Ovako izgleda najstrmija ulica na svijetu!

PUTOVANJA

FOTO/VIDEO: FASCINIRAJUĆE: Ovako izgleda najstrmija ulica na svijetu!

Boldvinova ulica na Novom Zelandu je najstrmija na svijetu, gdje kuće izgledaju iskošeno, što privlači brojne turiste koji dolaze sa različitih djelova svijeta.
Novi Zeland je zemlja zadivljujućih pejzaža i čuda prirode, ali u njoj se nalaze i tvorevine napravljene od strane ljudi, koje svojom posebnošću takođe ostavljaju utisak na ljude širom svijeta. Na jugu ove prelijepe države u gradu Dunedin, nalazi se i najstrmija ulica na svijetu – Boldvinova ulica.
Priča o ovom nevjerovatnom putu, zabilježena je čak i u Ginisovoj knjizi rekorda, zahvaljujući svojoj posebnosti i atraktivnosti.
DRŽITE SE: Ovo je nastrmija ulica na svetu! (FOTO) (VIDEO)
Impresivno je i kako su uopšte sagrađene kuće na ovakvom terenu, s obzirom na to da je ovdje nastanjeno čitavo jedno naselje. Pravo je umijeće arhitekte koji je uspio da isplanira projekat građevina koje se nalaze na ovoj ludoj stazi.
Foto: Flickr/Stine Homann
Kamera koja je spuštena dolje na asfalt, zabilježila je nevjerovatne fotografije kuća koje na njima izgledaju iskošeno i krivo.
Foto: Flickr/studio tdes
Ovdje čak dolaze i turisti kako bi se popeli i uslikali na interesantnoj destinaciji, uprkos otežavajućem dolasku do samog vrha.
Foto: Imgur
Ako se pitate kako izgleda parkirati se na ovakvoj kosini, pogledajte ovu sliku, i nadajte se da automobil ovog čovjeka ima snažnu ručnu kočnicu.
Foto: Flickr/Sheila Thomson
Dunedin je pravi primjer gradića koji je loše izgrađen i čiji plan izgradnje nije bio u skladu sa topografskom mapom ove oblasti, i različitih obika reljefa koji su rezultirali ovakav izgled ulice.
Foto: Imgur
Naravno, ukoliko vam ne prija ovo penjanje koje podsjeća na ekstremni sport, možete i da idete stepenicama, koje su možda bolje rješenje i način da savladate ovu oštrinu.
Foto: Flickr/Samuel Mann
Postoje i oni najhrabriji koji pokušavaju da voze monocikl uzbrdo i nizbrdo…
…ili čak bicikl…
Pogledajte video:

Izvor: Telegraf.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.