Vijesti:

FOTO: Sedam najatraktivnijih evropskih gradova za porodični odmor

PUTOVANJA

FOTO: Sedam najatraktivnijih evropskih gradova za porodični odmor

Ovi gradovi zadovoljiće vašu zabavnu stranu i pružiti vam odmor kakav ste oduvijek sanjali.
Mnogi gradovi u Evropi prijateljski su nastrojeni prema roditeljima sa djecom. Postoji mnogo parkova koje možete posjetiti, kao i muzeja i restorana koji će učiniti da se osjećate kao kod kuće.
Ovi gradovi zadovoljiće vašu zabavnu stranu i pružiti vam odmor kakav ste oduvijek sanjali. Pošto su mnogi od ovih gradova skupi, najbolje bi bilo da putovanje unapred isplanirate.
Evo kojih 7 gradova bi trebalo da razmotrite kada putujete porodično:
1. London
London je veoma lijep grad i savršen je za roditelje koje putuju sa svojom djecom. Možete posjetiti londonski zoo vrt, trg PikadiliTrafalgar sverBakingemsku palatu i Muzej voštanih figura. Iako London važi za jedan od najskupljih gradova na svijetu, možete smanjiti troškove putovanja ako ste spremni da nađete smještaj malo dalje od centra grada.
Foto: Reuters
2. Dablin
Dablin je još jedan porodičan grad u Evropi. Mještani su veoma prijatni i pomoći će vam da se brzo snađete. Možete posjetiti Nacionalni muzej Irske i dablinskiZoo vrt.
Foto: Profimedia
3. Pariz
Pariz nije samo grad ljubavi već i grad gdje roditelji lijepo mogu da se provedu sa svojom djecom. Sigurno ćete uživati na vrhu Ajfelovog tornja, u šetnjama kroz prelijepe parkove poput Jardin du Luxembourg Jardin des Tuileries, u mnogobrojnim muzejima i prelijepoj arhitekturi. I naravno, nezaobilazni Diznilend za mališane.
Foto: Shutterstock
4. Rim
Ovu evropsku prestonicu sigurno ćete zavoljeti. Obavezno posjetite Koloseum i penjite se Španskim stepenicama. Takođe, možete posjetiti Vatikan gdje se možete diviti Mikelanđelovom remek djelu na plafonu Sikstinske kapele. Takođe, sjednite u neku od mnogobrojnih picerija i uživajte u prelijepom sladoledu.
Foto: Profimedia
5. Berlin
Ovo je još jedan evropski grad koji je postao atraktivan za putovanja sa djecom. Berlinski zoo vrt nezaobilazan je, a djeca će sigurno uživati. Prevoz u Berlinu je dobar i sa jednog na drugi kraj grada možete da stignete za maksimalno 30 minuta.
Foto: Shutterstock
6. Prag
Mnogo ljudi kažu da Prag izgleda kao iz bajke. Arhitektura je rezultat kombinacije različitih stilova, a grad je pun pozitivne energije. Takođe, uživaćete i u ukusnoj hrani.
Foto: Shutterstock
7. Barselona
Spisak znamenitosti u Barseloni koje su zaista vrijedne posjete je dug. Vrijedi odvojiti vrijeme za Park Guell koji je besplatan ali se spremite na guranje sa mnogobrojnim turistima koji su došli po idealnu fotografiju iz ovog parka, za remek djelo Sagrada Familia, u koju ako želite ući morate se spremiti na višesatno čekanje, ali i dvije predivne kuće koje možete kroz šetnju posjetiti, a to su Casa Batllo i Casa Pedrera.
Foto: Shutterstock

Izvor: Stil

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.