Vijesti:

FOTO: Venser sarte


AUTO

FOTO: Venser sarte

Ovoga puta vam predstavljamo automobil, holandskog proizvođača.

Naziv automobila je potekao od legendarne francuske trkačke staze na kojoj se vozi "24 časa Lemana", a kompaniji je bio cilj da stvore "automobil sa istinskim karakteristikama i analognim osjećajem vožnje".
Dizajn je inspirisan trkačkim automobilima 1980-ih, a krajnji rezultat je nizak izvajan automobil sa dugačkim repom. Odmah se primjećuje i C stub koji omogućava protok vazduha, aktivni spojler na zadnjem dijelu i hauba sa velikim vazdušnim kanalima zaduženim za hlađenje moćnog motora.
U početnoj fazi "sarte" je ispod haube imao V8 Dženeral Motorsa, međutim, inženjeri nisu bili zadovoljni pa su proizveli sopstveni agregat.
U pitanju je 6.3-litarski V-8 sa super punjenjem i 622KS(837Nm). Motor je pozicioniran duboko u šasiji kako bi se obezbedilo nisko težište, a povezan je sa šestostepenim manulnim mjenjačem koji snagu šalje na zadnje točkove. Kompanija tvrdi da "sarte" do stotke ubrzava za oko 3.6 sekundi, dok je maksimalna brzina oko 340km/h.
Proizvodnja "venser sarta" je počela u pogonu u holandskom gradu Vrezenvenu brzinom od samo jednog primjerka na mjesec dana. Za sada je holandski superautomobil moguće kupiti samo u Evropi i Kini, ali se očekuje širenje proizvodnje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.