Vijesti:

Bićete srećniji ako ovako započnete dan!


PSIHOLOGIJA

Bićete srećniji ako ovako započnete dan!

Način na koji započinjete dan može uveliko odrediti vaše raspoloženje tokom ostatka dana.
Donosimo vam načine na koji srećni ljudi započinju dan. Pomoću ovih navika ćete ostati zdravi, izgubiti suvišne kilograme i biti mnogo produktivniji ostatak dana.
Za doručak jedu voće
Kada voće jedete na prazan želudac, vaš probavni sistem će bolje apsorbovati nutritivne materije iz voća. Za doručak povremeno pojedite samo voće, bez ičega drugog. Ako voće jedete uz druge namirnice, ono u vašem digestivnom sistemu može početi fermentirati.
Dan započinju vježbom
U jutarnjim satima definitivno treba vježbati. Istraživanja su pokazala da vježbanje na prazan želudac podstiče tijelo da bolje iskoristi uskladištenu mast. Na taj način ćete brže povećati procenat mišićne mase, a vaše tijelo će hranu, koju unesete nakon vježbanja, apsorbovati puno efikasnije.

Na posao idu pješice ili biciklom

Na ovaj način se ne moraju suočavati sa stresnim situacijama, kao što je saobraćajna gužva. Stresne situacije na samom početku dana mogu pokvariti vaše raspoloženje, stoga ih je najbolje izbjegavati.

Izađu u prirodu što prije mogu

Ovo je dodatan razlog zbog kojeg biste na posao trebali ići biciklom ili pješice. Istraživanja su pokazala da osobe, koje u ranim jutarnjim satima vrijeme provode u prirodi, rjeđe osjećaju nagle promjene raspoloženja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.