Vijesti:

Dr Warburg je 1923. godine otkrio što uzrokuje rak i kako ga izliječiti!

 Lifestyle 
   | IZVOR:dnevo.hr
Dr Warburg je 1923. godine otkrio što uzrokuje rak i kako ga izliječiti!
Rak je rezultat anti-fiziološkog načina života! Znate zbog čega dolazi do raka?

Davne 1923. godine službeno je otkriven uzrok raka. Ova istina se skriva od javnosti, a veoma mali broj ljudi zna za nju. Njemački naučnik Otto Heinrich Warburg 1931. godine primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Rak je rezultat anti-fiziološkog načina života! Znate zbog čega dolazi do raka? Zbog fizičke aktivnosti koja tijelu stvara kiselu sredinu koja je slabo snabdjevena kiseonikom, kao i zbog anti-fiziološkog načina prehrane do kojeg dolazi kada se konzumira hrana koja zakiseljuje.
Nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu, zato što ćelijska kiselost istiskuje kiseonik. Dr. Warburg je rekao: ''Nedostatak kiseonika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo''. Ukoliko imate previsoku kiselost, utoliko će vam automatski nedostajati kiseonik u organizmu; ako vam nedostaje kiseonik imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika''
”Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana”, tvrdio je dr. Warburg. ”Sve normalne ćelje imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez ustupka”.
Kisela tkiva su tumorska, dok su alkalna tkiva zdrava 
Dr. Warburg je u svojoj knjizi ”Metabolizam tumora” pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika). Ćelije tumora su anaerobne (op.a. ne udišu kiseonik) i ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kiseonika. Te ćelije mogu preživjeti samo ako su u okruženju bez kiseonika i zahvaljujući glukozi.
Rak je odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez kiseonika. Alkalna sredina puna kiseonika zdravim ćelijama omogućava normalno funkcionisanje.
Kiselost i alkalnost organizma zavisi o hrani
Hrana stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Podsjetimo, alkalno stanje ili kiselo stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Da bi mogle uspješno funkcionisati, naše ćelije trebaju imati lagano alkalan pH, koji je malo iznad 7.
Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Kako ne bi upala u metaboličku kiselost krv se sama regulisala. No, poneka hrana zakiseljuje i zagađuje ljudsko tijelo.
Hrana koja zakiseljuje tijelo
- Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. (Rafinisani šećer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljene hidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1).
– Meso (sve vrste)
– Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, pavlaka, jogurt
– Rafinisana sol
– Rafinisano brašno i svi njegovi derivati – tjestenina, torte, keksi
– Hljeb
– Margarin
– Kofein
– Alkohol
– Duvan
– Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, vještačke boje, arome, stabilizatore
– Antibiotici i uopšte svi ljekovi
Hrana koja alkalizuje
Sirovo povrće spada u hranu koja alkalizuje. Iako je poneko kiselo po ukusu, u tijelu se mijenja i postaje alkalno. Osim povrća, voće je alkalno, posebno limun. Među alkalnom hranom nalaze se i badem, med, integralne žitarice, voda, hlorofil. No, trebate imati na umu kako je proso jedina alkalizirajuća žitarica. Sve ostale žitarice su lagano kisele, a veoma je važno da ih jedete kuvane.
Najvažniji faktor za proizvodnju kiseonika je voda. Pazite da ste uvijek dobro hidrirani. Najbolje je da tokom cijelog dana neprestano pijete male gutljaje vode. Naravno, važno je biti fizički aktivan. Vježbanje pomaže održavati alkalnost organizma jer daje kiseonik cijelom tijelu.
Hemoterapija pogoršava kiselost organizma
Zahvaljujući hemoterapiji tijelo se zakiseli do te mjere da mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma. Nažalost, kako bi naše tijelo neutralizovalo kiselost, žrtvuje minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) koji su ugrađeni u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Zbog toga osobama koje primaju hemoterapiju ispada kosa. Treba izbjegavati vještačke ljekove jer i oni pogoršavaju kiselost organizma.
Osoba koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba nikad neće oboljeti od raka. Imajte na umu kako je ispravna prehrana najbitnija. Osigurajte sebi 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Smanjite soljenje hrane. Ukoliko ste bolesni, utoliko vam prehrana treba biti čak 80% alkalna.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism.com Copyright © 2016

Pokreće Blogger.