Četiri načina kako još možete iskoristiti polutrulo voće

DOM

Četiri načina kako još možete iskoristiti polutrulo voće

Ono zgnječeno i neprivlačno voće nije još spremno da se  nađe na ‘listi za baciti', budući da postoje još brojni načini kako ga možete iskoristiti.

I po zimi voće dosta brzo propada, no u sezoni toplijeg vremena dovoljno je ostaviti ga par dana na otvorenom u zdjelici i možete ga prekrižiti.
No je li zaista tako?
Prije nego što ga se riješite, evo nekoliko načina kako ga još možete iskoristiti i izvući sve potrebne vitamine iz njega, ali i ne baciti novac u smeće.
Napravite sok, smoothie ili shake
Operite ga, očistite i ubacite u sokovnik ili blender. Dobićete visokohranjivi napitak koji (u slučaju da pripremite smoothie) može zamijeniti i obrok.
Je li neko za džem?
Ako je vaše voće i tako na putu da se u potpunosti zgnječi, pomognite mu u tom procesu i napravite ukusni džem. Ako imate više različitog voća, dajte mašti na volju i stvorite nove ukuse.
A kad smo kod pećnice…
Ako ste spremni dodatno zagrijati atmosferu, ispecite kolač, pitu, tortu, mrvice… Zato što je sve ukusnije kad kad je uvaljano u šećer i maslac.
Ili se rashladite
Jednostavno napravite sladoled. Banane ili jagode (ali i bilo koje voće, ako ćemo biti iskreni) može se iskoristi kako biste sami napravili jednostavan sladoled od njega.

Nema komentara:

Objavi komentar

Klik.ba Designed by Templateism Copyright © 2016

Pokreće Blogger.